Case Group AB


Nu har du chansen att bli delägare i Sveriges enda börsnoterade fondbolag. Med en historiskt stark organisk tillväxt och framtida strategiska förvärv har vi siktet mot att bli en av Sveriges större fristående fondbolag

Senaste kvartalets höjdpunkter

Förvaltat fondkapital har under kvartalet växt med cirka 4,8 procent och uppgår till cirka 15 300 MSEK.

Bolagets förvaltningsintäkter uppgick under kvartalet till 34,5 MSEK, vilket är en ökning med 12,5 procent jämfört med samma period föregående år.

En stark utveckling för Case All Star Småbolag har medfört en växande efterfråga för fonden och förvaltat kapital har växt med 34 procent under kvartalet.

Beslut om fondfusioner som innebär ett tydligare fondutbud och effektivitetsvinster i både förvaltning och administration.

Åtgärder som innebär årliga kostnadsbesparingar om cirka 4 MSEK har genomförts.

Till senaste kvartalsrapporten

Pressmeddelanden

loader

Senaste finansiella rapporterna

Case Kapitalförvaltning har gjort god fond- och kapitalförvaltning till en lagsport och bland delägarna hittar du idrottsstjärnorna Stefan Edberg, Nicklas ”Lidas” Lidström och Henrik Stenson.

Case grundades 2004 med ambitionen att målet att erbjuda aktiv och personlig kapitalförvaltning åt privatpersoner, idrottsstjärnor, företagare och entreprenörer. Vi brinner för fond- och kapitalförvaltning på samma sätt som en ishockeyspelare brinner för att vinna ett OS- eller ett VM-guld och det återspeglas i jobbet vi utför. I klarspråk innebär detta att vi tar hand om privatpersoner, företag och institutioner som behöver det lilla extra som bara en engagerad kapitalförvaltare kan erbjuda.

Nu när Case Group AB är ett börsnoterat bolag har du inte bara möjlighet att spara i våra fonder utan du har även möjlighet att bli aktieägare i samma fondbolag som Edberg, Lidas och Stenson.

Case Group AB:s aktie handlas på Nasdaq First North Growth Market under kortnamnet "Case".

Finansiell kalender


Bolagets största ägare Stamaktier Kapital & röster
Stefan Edberg privat och via bolag 3543283 15,04%
AB Arvid Svensson 3517614 14,93%
Sandahlsbolagen Sweden AB 2446414 10,38%
Celina Fondförvaltning AB 2165734 9,19%
Nicklas Lidström genom bolag 1981226 8,41%
Johan Andrassy 1583790 6,72%
Olof Andersson genom bolag 1380266 5,86%
Henrik Stenson 1091908 4,63%
Tom Andersson 1045647 4,44%
Annika Johannesson 988870 4,20%
Henrik Strömbom 483985 2,05%
Eva Annell 488543 2,07%
 

Styrelse

Jürgen Conzen - Ordförande sedan 2014 (f 1964)

Jürgen är advokat med lång erfarenhet från affärsjuridiska advokatbyråer såsom MAQS Advokatbyrå, Gärde Wesslau Advokatbyrå, Styrbjörn Gärde Advokatbyrå och Walthon Advokater. Han besitter expertis och stor erfarenhet inom områdena M&A, bank och finans samt corporate. Han är styrelseledamot i CJV Conzen Kapitalförvaltning AB, Kipuwex AB, Styrelsesuppleant i Stenbruket AB, Havest Aktiebolag, Notar Advokatbyrå AB och Advokatfirman Niklas Haak Aktiebolag. Tidigare uppdrag under de senaste fem åren är styrelseledamot i Medical Technical Equipment Sweden AB. Jürgen är oberoende i förhållande till bolaget, bolagsledningen och i förhållande till bolagets större aktieägare. Jürgen innehar 524 806 aktier i Case Group AB.

Henrik Strömbom - ledamot sedan 2021 (f 1959)

Henrik är en av bolagets grundare och ingår i bolagets ledningsgrupp. Han har lång erfarenhet inom bank och finans. Han har bland annat arbetat inom Svenska Handelsbanken AB som placeringsrådgivare i Stockholm och som chef för Kapitalplacering och Privatmarknad i Lund. VD för Mariegården Kapitalförvaltning AB och Catella Kapitalförvaltning AB. VD för Case Asset Management AB under perioden 2004-2011. Henrik är oberoende i förhållande till bolagets större aktieägare. Henrik innehar 878 985 aktier i Case Group AB.

Emil Lundström - ledamot sedan 2021 (f 1977)

Emil är idag verksam som vd på fastighetsförvaltningsbolaget SBC. Emil har lång erfarenhet från ledande befattningar inom publika bolag. Han har bland annat tidigare innehaft befattningar som bland annat CFO på SBC, CFO på Schindler Hiss AB och CFO på Stanley Security Sverige samt har varit auktoriserad revisor på Ernst & Young. Emil är styrelseordförande i Drive In AB, Österåkers bostadsrättsförvaltning Aktiebolag, Fastighetspartner i Göteborg AB, Mediator AB, SBC Fastighetsservice i Stockholm AB, SBC Fastighetsservice i Skåne AB, SBC Fastighetsservice i Väst AB och Styrelseledamot i SBC Betaltjänster AB. Emil är oberoende i förhållande till bolaget, bolagsledningen och i förhållande till bolagets större aktieägare. Emil innehar 42 182 aktier i Case Group AB.

Valberedning

Stefan Edberg - Valberedningens ordförande (f 1964)

Stefan Edberg kan se tillbaka på en fantastisk karriär, där han kammade hem inte mindre än nio Grand Slam-titlar. Med det följde en del prispengar, och Stefan ville inte trampa i fällan och riskera att förlora sin förmögenhet på riskfyllda investeringar. Han ville investera smart. Så när hans tenniskarriär var över startade han en ny karriär inom finans och blev en av medgrundarna till Case när bolaget startade 2004. Med sina 3 199 917 aktier i Case Group AB är Stefan en av bolagets största aktieägare.

Nicklas Lidström - Delägare sedan 2015 (f 1970)

Nicklas ”Lidas” Lidström har en meritlista som få andra idrottsstjärnor. På meritlistan finns till exempel fyra Stanley Cup-segrar, ett OS-guld, sju Norris Trophy (priset till NHL:s bäste back), en Conn Smythe (priset till Stanley Cup-slutspelets mest värdefulle spelare). Han har fått sitt tröjnummer hissat i taket i Joe Louis Arena i Detroit och är en av fyra svenskar som blivit invalda i Hockey Hall of Fame. Tre svenskar ingår sedan tidigare i den exklusiva klubben – Börje Salming, Mats Sundin och Peter Forsberg. Efter hockeykarriären blev Nicklas delägare i Case eftersom han alltid varit intresserad av finansbranschen och tilltalas av Case placeringsfilosofi. Nicklas innehar 1 876 765 aktier i Case Group AB.

Jürgen Conzen - Styrelsens ordförande sedan 2014 (f 1964)

Se presentation under styrelse

Ledningsgrupp

Johan Andrassy - Verkställande direktör

Johan har lång erfarenhet av finansiella företag och fondverksamhet. Han arbetade som ekonomi- och administrativ chef i Case Asset Managment under perioden 2009-2013. Johan var år 2015 med och grundade Case Kapitalförvaltning och har varit bolagets verkställande direktör sedan starten. Vidare har han varit verksam på Ernst & Young som auktoriserad revisor med inriktning mot finansiella bolag. Johan har erhållit en magisterexamen med inriktning mot redovisning och finansiering vid Uppsala universitet. Johan innehar 1 578 790 aktier i Case Group AB.

Tom Andersson - Ansvarig fondförvaltning

Tom har varit verksam inom finansbranschen sedan 1994 och med inriktning på företagsobligationer sedan 2008. Han har tidigare varit Private Banker på SEB Växjö och kapitalförvaltare på SEB. Tom har varit hos Case sedan 2007 och har vid flertalet tillfällen blivit utsedd till förvaltare av Sverige bästa räntefond. Tom äger 1 044 982 aktier i Case Group AB.

Henrik Strömbom - Senior Advisor

Se presentation under styrelse

Oscar Andrassy - CFO

Oscar har tidigare arbetat som privatrådgivare på Swedbank och blev 2018 anställd hos Case. Efter att ha börjat sin karriär som ansvarig för fondbolagets back office tog han steget upp som administrativ chef och därefter som CFO. Oscar har erhållit en kandidatexamen i Ekonomi vid Mälardalens Högskola. Oscar äger 16 000 aktier i Case Group AB.

Certified Advisor

Svensk Kapitalmarknadsgranskning AB är Case Groups Certified Adviser. Kontaktuppgifter: ca@skmg.se +46 8 913 008 www.skmg.se

Utdelningspolicy

Styrelsen har fattat beslut att prioritera förvärv framför utdelning till aktieägarna och därför ändrat bolagets utdelningspolicy till att utdelning inte kommer att ske under de närmaste åren.

Behöver du hjälp?

fyll i kontaktformuläret nedan så kontaktar en av våra förvaltare dig inom kort. Du når oss även på 08-662 06 90 eller info@casefonder.se