<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=217910878687198&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Kom igång med ditt fondsparande


Så här enkelt är det

1. Fyll i formuläret

Klicka på ”Beställ köpanmälan” nedan.

Genom att fylla i dina kontaktuppgifter skickar vi hem köpanmälan till din postadress.

2. Skicka ID-handlingar

För att öppna ditt fondkonto behöver vi erhålla en kopia på giltig legitimation.

Ta en bild på din legitimation med din mobil och e-posta den till backoffice@casefonder.se

3. Skicka in köpanmälan

Fyll den köpanmälan som du har erhållit via posten, skriv under köpanmälan och posta den till oss i det förfrankerade kuvertet.

4. För över pengar

När vi har erhållit undertecknad köpanmälan öppnar vi ditt fondkonto. Du kommer att erhålla ett meddelande när detta är klart.

Därefter kan du göra din första insättning i fonden.

Beställ köpanmälan för att komma igång

Fyll dina uppgifter nedan

Så här går det för två av våra fondsparare

Fair Play

Anders Sjöstrand

Jag tycker att fonder är ett lätt sätt att spara på. Jag sprider enkelt mina risker mellan olika företag och marknader samt överlåter investeringsbesluten åt fondförvaltarna. I Fair Play får jag exponering både mot aktiemarknaden och räntemarknaden vilket passar mig eftersom jag önskar något lägre risk än vad jag erhåller i traditionella aktiefonder.

Safe Play

Alexandra Norling

Jag sparar till en lägenhet och vill därför inte ta jättestor risk på mitt sparande. Jag kommer förmodligen att behöva mitt sparkapital inom de närmaste 3-5 åren och gjorde därför bedömningen att jag inte ville ha exponering mot aktiemarknaden. Eftersom det traditionella sparkontot inte gav någon ränta valde jag att spara i Safe Play.

 

Vanliga frågor

Sparande

Kan jag spara i era fonder genom min vanliga bank?

Med största sannolikhet är svaret ja. Case samarbetar med de flesta banker och återförsäljare av fonder. Här ser du exakt vilka banker och återförsäljare som erbjuder möjlighet att spara i våra fonder.

Sparande

Är jag garanterad vinst?

Nej, tyvärr inte. Det är alltid en risk att spara i fonder och det är inte alltid du får tillbaka det satsade kapitalet. Risk innebär att en placering både kan öka och minska i värde. Ett visst mått av risk är en förutsättning för att ge möjlighet till högre avkastning på lång sikt. Värdet kan kortsiktigt svänga kraftigt för sparande i aktier och aktiefonder. Räntefonder innebär en jämnare avkastning, men då på en genomsnittligt lägre nivå.

Risk låter som något som du bör undvika. Men att undvika att ta risker när det gäller sparande betyder att avstå från möjligheten till en bra värdeökning.

Sparande

Kan jag ta ut mina pengar när jag vill?

Alla våra fonder utom All Star är öppna för handel varje dag. Detta innebär att om du säljer hela eller delar av ditt fondinnehav före klockan 15.00 så har du pengarna på kontot efterföljande dag. All Star är öppen för handel en gång i månaden. För att sälja fondandelar beställer du en säljanmälan här.

Sparande

Är det högre risk att investera i fonder hos er jämfört med de andra, stora fondbolagen?

Nej, vi lever alla under samma regelverk och Case har självklart alla nödvändiga tillstånd av Finansinspektionen att bedriva fond- och kapitalförvaltning. Swedbank är förvaringsinstitut för samtliga fonder vilket innebär att fondens pengar och värdepapper förvaras hos banken och inte hos Case.

Sparande

Har era fonder någon insättnings-/utsättningsavgift?

Nej, vi har alltid fria insättningar och uttag i våra fonder.

Sparande

Hur följer jag utvecklingen av mina fonder?

Som kund hos Case får du en personlig inloggningssida där du har full koll på ditt sparande.

Sparande

Vilken fond passar mig?

Vilken risk du är beredd att ta beror förstås på din personlighet och dina förutsättningar. För att få en bra avkastning på lång sikt måste du vara beredd att ta risk. Kan du inte riskera att dina pengar minskar i värde på kort sikt bör du inte placera i fonder. Du ska dock vara medveten om att då minskar även dina chanser till bra avkastning.

Fondbolag använder sig ofta av en riskindikator för kategorisera fondens risk. Skalan på riskindikatorn är 1-7 där 7 symboliserar högst risk och högst möjlighet till avkastning. Case har gjort följande klassificering av riskskalan:

  • Fonder som placerar sig på nivå 1-3 i skalan klassas som fonder med låg risk.
  • Fonder som placerar sig på nivå 4-5 klassas som fonder med medelhög risk.
  • Fonder som placerar sig på nivå 6-7 i skalan klassas som fonder med hög risk.
Sparande

Hur håller jag mig uppdaterad?

Genom att prenumerera på våra nyhetsbrev håller du dig på ett enkelt sätt uppdaterad om det ekonomiska läget och fondernas utveckling.

Sparande

Kan jag spara i era fonder genom ISK eller en kapitalförsäkring?

Case har ett samarbete med de flesta banker och fondkommissionärer på den svenska marknaden, exempelvis Swedbank, Sparbankerna, Nordnet eller Avanza. I normalfallet erbjuder våra samarbetspartners sparande i våra fonder genom kapitalförsäkring eller ett investeringssparkonto.

Professionell förvaltning

Professionell förvaltning

Hos kund hos Case erhåller du alltid samma professionella förvaltning som världsstjärnorna Stefan Edberg och Nicklas Lidström oavsett hur mycket eller hur lite pengar du väljer att investera.

Fonder som levererar

Fonder som levererar

Samtliga av våra fonder har levererat bra avkastning till spararna och våra fonder har erhållit höga betyg hos oberoende analysföretag.

I samma lag

I samma lag

Vi är ingen bank utan en fristående kapitalförvaltare och har som enda uppgift att leverera trygg och stabil avkastning till våra sparare.

Kom igång med ditt fondsparande!

Behöver du hjälp?

Är du osäker vilken fond eller tjänst som passar dig går det bra att fylla i kontaktformuläret nedan så kontaktar en av våra förvaltare dig inom kort. Du når oss även på 08-662 06 90 eller info@casefonder.se