<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=217910878687198&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

All Star månadsbrev februari 2021


Case All Star - Efter snö kommer tö 

Rapportsäsongen följde med oss in i februari där en stor del av bolagen visat goda resultat. En ökad optimism gjorde att marknaderna återigen steg efter dippen vid förra månadsskiftet. Mot slutet av månaden steg sedan den amerikanska tioårsräntan till de högsta nivåerna på ett år, vilket ledde till viss skakighet på börserna med breda nedgångar som följd. Oron stillade sig dock något efter att Federal Reserves Jerome Powell talat till senaten där han tonade ner betydelsen av ränteuppgången och informerade om att man kommer fortsätta med samma strategi som tidigare. Även långräntorna här i Europa steg under månaden men både den franska och tyska 10-åringen är alltjämt kvar i negativt territorium. Vi har även kunna se en viss sektorrotation på börsen under månaden från tillväxt och teknikbolag till mer så kallade klassiska värdebolag. Även detta kopplat till ränte- och inflationsoro.

Marknaden rör sig mycket, på det stora hela går det uppåt men det är nog dags att börja vänja sig vid den höga volatilitet vi sett nu senaste tiden. Man skulle kunna likna börsen vid det svenska vårvädret vi fått möta den senaste tiden där det ena dagen kan vara fem plusgrader och strålande sol för att nästa dag vara minusgrader med snöfall, även om det sammantaget blir varmare. Vi får vara redo med både den tunga dunjackan och den ofodrade rocken men även se till att hålla noga koll på väderprognoserna för att kunna anpassa oss optimalt efter vad vädret har att erbjuda.

OMX30 slutade på +3,14% och All Star slutade månaden på något svagare 2,19%. Bäst i portföljen under månaden gick det för Boliden och Storytel som båda lämnade fina rapporter. Under månaden har vi sålt i Kinnevik och köpt i Nordea.

Fondfakta        2021-02-28

PERIOD

AVKASTNING   STÖRSTA INNEHAV  
1 månad +2.19%   INVESTOR B 6.80%
3 månader +4.79%   MILLICOM SDB 5.25%
1 år +34.45%   BOLIDEN 5.10%
      INDUSTRIVÄRDEN C 5.01%
Sedan årsskiftet

+4.91

  HEXAGON B 4.26% 

 

 

Skärmavbild 2019-05-27 kl. 16.35.13

NIVÅ 5 - MELLAN RISK

Risk/avkastningsindikatorn visar sambandet mellan risk och möjlig avkastning vid en investering i fonden. Indikatorn baseras på hur fondens värde har förändrats de senaste fem åren. Kom ihåg att sparande i fonder alltid är förknippat med risk. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. Fonderna kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta beloppet. Ta alltid del av faktablad innan du genomför ett köp. Faktablad och informationsbroschyr finns tillgängliga på vår hemsida eller kan tillhandahållas brevledes.

 

Lämna en kommentar