<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=217910878687198&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Fair Play månadsbrev september 2021


September - en sur börsmånad

September har varit årets hittills sämsta börsmånad och den första negativa månaden sedan oktober i fjol. Månaden har varit händelserik. Störst avtryck gjorde det kinesiska fastighetsbolaget Evergrande som inte kunde betala sina räntebetalningar. Bolagets höga skuldsättning gjorde sig påmind och marknaden skakades av beskeden där vi fick se större nedgångar på samtliga av världens börser. Det diskuterades om detta var Kinas Lehman Brothers men man lämnade dessa idéer relativt fort.

Tidigt under månaden kom jobbsiffrorna in från USA som var långt under förväntningarna. Dock har vi samtidigt mottagit inflationssiffror över förväntan. Om jobbsiffrorna för september kommer in någorlunda okej kan vi förvänta oss tapering från FED inom en relativt snar framtid. Flera röster har höjts inom FED att man tycker det är dags och gärna med start så fort som möjligt. Fler ledamöter verkar även höja rösten för två räntehöjningar nästa år jämfört med tidigare en höjning. Dessa besked har bidragit till att den amerikanska tioåringen återigen tagit fart och varit uppe på 1.54 vilket är högsta nivån sedan i juni.

Vi har nu tredje kvartalets rapportsäsong att se fram emot. En period som säkerligen kommer innehålla en hel del svängningar. Vi håller fortsatt ett extra öga på problemen bolagen har med ökade kostnader för insatsvaror och frakter samt den sinande tillgången på dessa insatsvaror.

Case Fair Play gick under september månad upp med 0.3 procent, en månad där vi bland annat har köpt obligationer i CSAM.

 

 

Fondfakta      

 2021-09-30

PERIOD

AVKASTNING    NYCKELTAL  
1 månad +0.38%   Duration 0.658år 
3 månader +2.50%   Running yield 7.05%
1 år +14.72%    Rating BB
5 år +25.92%     Betyg N/A
Sedan årsskiftet +8.80%    Andel IG 32.93% 

 

NIVÅ 4 

Risk/avkastningsindikatorn visar sambandet mellan risk och möjlig avkastning vid en investering i fonden. Indikatorn baseras på hur fondens värde har förändrats de senaste fem åren. Kom ihåg att sparande i fonder alltid är förknippat med risk. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. Fonderna kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta beloppet. Ta alltid del av faktablad innan du genomför ett köp. Faktablad och informationsbroschyr finns tillgängliga på vår hemsida eller kan tillhandahållas brevledes.

Lämna en kommentar