<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=217910878687198&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Vår Story


Vi brukar säga att vi är den fristående kapitalförvaltaren som spelar i samma lag som kunden. Med fristående menar vi att Case inte är någon bank som erbjuder en massa olika produkter och tjänster utan vi är enbart fokuserade på att leverera högklassig fond- och kapitalförvaltning.

Det började i ett omklädningsrum

Vårt fokus på prestation rimmar för övrigt väl med vår koppling till idrott. Mot bakgrund av Stefan Edbergs och Nicklas Lidströms engagemang i bolaget, både som ägare och kunder, har Case en naturlig koppling till sport, framförallt tennis och ishockey.

Case grundades 2004 av en samling entreprenörer med det gemensamma målet att erbjuda aktiv och personlig kapitalförvaltning åt privatpersoner, idrottsstjärnor, företagare och entreprenörer. Vår affärsidé är att erbjuda förmögenhetsbevarande kapitalförvaltning med målet att erbjuda spararna en god riskjusterad avkastning. Bolagets ägare är långsiktiga i sitt ägande vilket medför en sund företagskultur där vi tillsammans med våra kunder bygger en stark grund för framtiden. För oss handlar det inte bara om att ha en tydlig förvaltningsmodell utan även att förstå våra kunders behov. I klarspråk innebär detta att vi tar hand om privatpersoner, företag och institutioner som behöver det lilla extra som bara en engagerad kapitalförvaltare kan erbjuda. Vi brinner för fond- och kapitalförvaltning på samma sätt som en ishockeyspelare brinner för att vinna ett OS- eller ett VM-guld och det återspeglas i jobbet vi utför.

Idén till Case har sitt ursprung i Mariegården Kapitalförvaltning som via expansion och försäljning till Catella Holding, ledde fram till att vi startade vårt nuvarande bolag år 2004. Våra grundare har dock hela vägen besjälats av samma tanke; att vara en fristående kapitalförvaltare som kan ge våra kunder en bättre och mer personlig service än vad som erbjuds hos de traditionella bankerna.

Vår ambition är att fritt kunna välja de samarbetspartners som är bäst lämpade vid varje tillfälle, något som i sin tur ger oss tillgång till fler analyser och mer information för bättre underbyggd förvaltning åt våra kunder. Det är ett arbetssätt som vi är stolta över, och som visat sig prestera långsiktigt goda resultat.

Läs mer

Sveriges bästa försvarare genom tiderna...

Nicklas Lidström

Delägare

Nicklas ”Lidas” Lidström har en meritlista som få andra idrottsstjärnor. På meritlistan finns till exempel fyra Stanley Cup-segrar, ett OS-guld, sju Norris Trophy (priset till NHL:s bäste back), en Conn Smythe (priset till Stanley Cup-slutspelets mest värdefulle spelare). Han har fått sitt tröjnummer hissat i taket i Joe Louis Arena i Detroit och somras blev han även invald i Hockey Hall of Fame. Tre svenskar ingår sedan tidigare i den exklusiva klubben – Börje Salming, Mats Sundin och Peter Forsberg.

Efter den aktiva karriären arbetar Nicklas bland annat som scout och ambassadör för Detroit Red Wings. Han arbetar även med sin investering i fastighetsbolaget Industrihus i Västerås och sedan 2015 är han även delägare i Case där han ser fram emot att lära sig mer om finansbranschen. Nicklas är precis som Stefan Edberg både delägare och kund i bolaget där han tilltalas av bolagets försiktiga placeringsfilosofi.

...och den vassaste smashen norr om Sydpolen

Stefan Edberg

Delägare

Stefan Edberg skapade sig en fantastisk tenniskarriär med sitt unika serve- och volleyspel.

Nu när den tidigare världsettan har lämnat proffstennisen bakom sig kan Stefan se tillbaka på en karriär som bland annat omfattar nio så kallade Grand Slam-titlar, varav sex i singel och tre i dubbel. I den långa meritlistan återfinns 2 stycken vinster i Australien Open, 2 stycken vinster i Franska Öppna, 2 segrar i Wimbledon och 2 vinster i US Open.  

När Stefans finansiella rådgivare år 2004 lämnade Catella för att starta Case följde han inte bara med som kund, Stefan blev också största ägare i det nya bolaget. Stefan anser att Case investeringsfilosofi med försiktiga placeringar passar kunderna bra i dessa tider.

Professionell förvaltning

Hos kund hos Case erhåller du alltid samma professionella förvaltning som världsstjärnorna Stefan Edberg och Nicklas Lidström oavsett hur mycket eller hur lite pengar du väljer att investera.

case-graf.png

Fonder som levererar

Samtliga av våra fonder har levererat bra avkastning till spararna och våra fonder har erhållit höga betyg hos oberoende analysföretag.

case-fonder.png

I samma lag

Vi är ingen bank utan en fristående kapitalförvaltare och har som enda uppgift att leverera trygg och stabil avkastning till våra sparare.

Letar du efter våra fonder?

Alla våra fonder 

Behöver du hjälp?

Är du osäker vilken fond eller tjänst som passar dig går det bra att fylla i kontaktformuläret nedan så kontaktar en av våra förvaltare dig inom kort. Du når oss även på 08-662 06 90 eller info@casefonder.se