<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=217910878687198&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Företagsobligations-fond Safe Play månadsbrev December 2023


Ränterally

Utvecklingen i november med sjunkande räntor och glada börser har fortsatt även under december månad. Inflationssiffror står fast vid den nedåtgående trenden och marknaden prisar in alltmer aggressiva räntesänkningar från centralbankerna. Marknaden prissätter en hög sannolikhet för en första sänkning från Fed den 1 maj 2024. I samband med Feds räntebesked i december lämnades räntan fortsatt oförändrad samtidigt som räntebanan reviderades ner. Fed räknar nu själva med tre sänkningar under 2024.

Vi kan summera nära två år med stigande styrräntor och inför 2024 väntar nu i stället en tid med förväntade räntesänkningar. Vi stänger därmed 2023 och ser fram emot ett intressant nytt år med fortsatt fin utveckling för företagsobligationer, där vi står väl positionerade i portföljerna.

Case Företagsobligationsfond Safe Play gick under december månad upp med 1.6 procent, en månad där vi bland annat har köpt obligationer i Assa Abloy.

 

Fondfakta       2023-12-29

PERIOD

AVKASTNING    NYCKELTAL  
1 månad

+1.62%

  Duration 1.68 år 
3 månader +2.87%   Current yield 7.3%
1 år +8.37%    Betyg
5 år +9.74%       
Sedan årsskiftet +8.34%       

 

Riskskala 2

NIVÅ 2 - LÅG RISK

Risk/avkastningsindikatorn visar sambandet mellan risk och möjlig avkastning vid en investering i fonden. Indikatorn baseras på hur fondens värde har förändrats de senaste fem åren. Kom ihåg att sparande i fonder alltid är förknippat med risk. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. Fonderna kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta beloppet. Ta alltid del av faktablad innan du genomför ett köp. Faktablad och informationsbroschyr finns tillgängliga på vår hemsida eller kan tillhandahållas brevledes.

 

Lämna en kommentar