<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=217910878687198&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Företagsobligations-fond Safe Play månadsbrev Mars 2024


Japansk räntehöjning

Den europeiska centralbanken indikerar att man fortsatt inväntar ytterligare inkommande data innan man är beredda att sänka räntan, men gav sken av att en första räntesänkning troligen kan vara att vänta i juni. Även Riksbanken öppnade under månaden upp för en räntesänkning i maj eller juni. På andra sidan Atlanten är kommunikationen kring räntesänkningar mer otydlig men Feds prognos indikerar fortsatt tre sänkningar i år. I USA stod det i mars dessutom klart att Biden och Trump säkrat tillräckligt med stöd för att ställa upp som demokraternas respektive republikernas presidentkandidater i valet som avgörs i november.

Till skillnad från majoriteten av västvärldens centralbankskollektiv valde den japanska centralbanken i mars att höja räntan, vilket innebär bankens första räntehöjning sedan 2007. Den japanska ekonomin har kämpat med deflation och svag tillväxt sedan 1990-talet. Höjningen som innebär att Japan äntligen lämnar fenomenet minusräntor bakom sig medför dock en marginellt högre ränta till det i sammanhanget låga intervallet 0.0-0.1 procent.

Case Företagsobligationsfond Safe Play gick under mars månad upp med 0.8 procent, en månad där vi bland annat har köpt obligationer i Gjensidige.

Fondfakta       2024-03-31

PERIOD

AVKASTNING    NYCKELTAL  
1 månad

+0.78%

  Duration 1.6 år 
3 månader +3.10%   Current yield 7.2%
1 år +12.01%    Betyg
5 år +12.83%       
Sedan årsskiftet +3.10%       

 

Riskskala 2

NIVÅ 2 - LÅG RISK

Risk/avkastningsindikatorn visar sambandet mellan risk och möjlig avkastning vid en investering i fonden. Indikatorn baseras på hur fondens värde har förändrats de senaste fem åren. Kom ihåg att sparande i fonder alltid är förknippat med risk. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. Fonderna kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta beloppet. Ta alltid del av faktablad innan du genomför ett köp. Faktablad och informationsbroschyr finns tillgängliga på vår hemsida eller kan tillhandahållas brevledes.

 

Lämna en kommentar