<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=217910878687198&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Högräntefond månadsbrev November 2023


Räntepaus - nu även i Sverige

Till skillnad från oktober summerar november en munter månad för såväl räntemarknad som börs. Riksbankens räntebesked var en nagelbitare där utsikterna inför mötet var ytterst osäkra, 50/50 mellan ytterligare en höjning eller en efterlängtad paus efter 18 månader av räntehöjningar. Likt många andra centralbanker valde nu även Riksbanken att vila på hanen och lämna styrräntan oförändrad på 4%. Som en effekt av indikerade räntepauser på de flesta håll i världen är marknadsräntor ner betydligt under den gångna månaden och börser har i sin tur också tagit ett glädjesprång uppåt.

Nu väntar vi i stället på den första räntesänkningen. Marknaden prissätter en hög sannolikhet för en första sänkning från Fed 1 maj 2024, men det är nog möjligt med en sänkning redan på mötet den 20 mars. Efter att även Europa visat på betydligt lägre inflationssiffror prissätter marknaden en hög sannolikhet för att ECB gör sin första sänkning den 11 april. Med andra ord ser det lovande ut på räntemarknaden inför 2024 där vi står väl positionerade och redo för ett mycket intressant år.

Case Högräntefond (tidigare Fair Play) gick under november månad upp med 1.0 procent, en månad där vi bland annat har köpt obligationer i Fiskars.

 

Fondfakta      

 2023-11-30

PERIOD

AVKASTNING    NYCKELTAL  
1 månad +0.95%   Duration 0.96 år 
3 månader +1.17%   Current yield 8.7%
1 år +8.40%    Betyg
5 år +21.71%       
Sedan årsskiftet +8.10%       

 

Riskskala 3NIVÅ 3 

Risk/avkastningsindikatorn visar sambandet mellan risk och möjlig avkastning vid en investering i fonden. Indikatorn baseras på hur fondens värde har förändrats de senaste fem åren. Kom ihåg att sparande i fonder alltid är förknippat med risk. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. Fonderna kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta beloppet. Ta alltid del av faktablad innan du genomför ett köp. Faktablad och informationsbroschyr finns tillgängliga på vår hemsida eller kan tillhandahållas brevledes.

Lämna en kommentar