<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=217910878687198&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Högräntefond månadsbrev Februari 2024


Indikerad räntesänkning till sommaren

Under februari månad har marknaden flyttat fram förväntningarna något om när första räntesänkningarna från Fed och ECB kan tänkas komma och indikerar nu att det sker framåt sommaren. Rapportsäsongen för det fjärde kvartalet har över lag levererat helt okej siffror från bolagen, men något svagare utsikter framgent för de kommande kvartalen det här året.

Under månaden har kongressen i USA nu än en gång kommit överens om finansiering av statens verksamhet och har därmed kunnat undvika en nedstängning av statsapparaten. För svensk del har Ungern till sist godkänt Sveriges Natoansökan och de sista formella stegen återstår nu innan Sverige är fullvärdig medlem. Kriget i Ukraina har nu pågått i två år.

Case Högräntefond gick under februari månad upp med 0.5 procent, en månad där vi bland annat har köpt obligationer i B2.

 

Fondfakta      

 2024-02-29

PERIOD

AVKASTNING    NYCKELTAL  
1 månad +0.53%   Duration 1.1 år 
3 månader +3.79%   Current yield 9.0%
1 år +7.61%    Betyg
5 år +26.12%       
Sedan årsskiftet +2.37%       

 

Riskskala 3NIVÅ 3 

Risk/avkastningsindikatorn visar sambandet mellan risk och möjlig avkastning vid en investering i fonden. Indikatorn baseras på hur fondens värde har förändrats de senaste fem åren. Kom ihåg att sparande i fonder alltid är förknippat med risk. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. Fonderna kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta beloppet. Ta alltid del av faktablad innan du genomför ett köp. Faktablad och informationsbroschyr finns tillgängliga på vår hemsida eller kan tillhandahållas brevledes.

Lämna en kommentar