<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=217910878687198&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Bre-Regret


Folkomröstningen i United Kingdom gick inte åt det håll som marknaden hade tänkt sig. Börserna runt om i Europa gick upp 5 % veckan innan omröstningen och bettingbolagen hade 93 % sannolikhet för att stanna kvar i EU.  När det gäller betting firmornas tillkortakommanden,återfinns förklaringen i det enkla faktum att valet kom att bli lite av en klassfråga, vilket påverkade insatsernas storlek. Största enskilda insats på att stanna kvar i EU var 100 000 pund, jämfört med 10 000 pund på att lämna. Det innebar dubbel fallhöjd, vilket blev dramatiskt här i Sverige eftersom marknaden var stängd på midsommarafton. Uttag ur fonder fick marknaden att krokna rejält sent måndag eftermiddag. Rekyl uppåt omedelbart när analysen blivit lite mer sansad.

Kommer det då att bli en exit från EU? Sannolikheten är nog trots allt inte så stor, då risken är att det endast blir Kingdom. Skottland, och i viss mån även Nordirland, har varit väldigt tydliga med att de inte tänker lämna EU. Lämna sidan verkar överhuvudtaget inte haft någon plan för att deras sida skulle vinna. Vad vi antagligen nu får studera är politik på hög nivå som på ett eller annat sätt undviker att följa folkets röst att lämna EU. Internt partikäbbel i Tory partiet ska väl inte innebära Brexit. Ett 44 år långt äktenskap är inte så lätt att bryta upp ifrån, enklare att ha separata sovrum.

Bankerna i Europa har gått ner mycket i år. Engelska banker har tappat mer än hälften av sitt börsvärde efter omröstningen. Noterats att Soros fortsätter att blanka, d.v.s. sälja kort i Deutsche Bank, trots att värderingen är nere på 0,3 ggr substansvärde. Franska banker har fortsatt sin resa nedåt. Detta påverkar även de svenska bankerna negativt, vilket är huvudförklaringen till deras synbart låga värdering. Tolkningen blir därför att marknaden ser behov av kapitalinjektioner till bankerna framöver.

Lämna en kommentar