<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=217910878687198&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

All Star månadsbrev juni 2019


Senaste nytt om aktiemarknaden och Case All Star

G20 mötet är avklarat och frågan är vad marknaden fick för besked. Uppenbart är att Donald Trump intagit en lite mer inställsam attityd när han bjöd på lättnader kring Huawei. Faktum kvarstår dock att några förhandlingar inte är annonserade men däremot en ny vapenvila. Det marknaden tar fasta på är att det trots allt sker en dialog och att inte de nya utökade tullarna kommer nu utan skjuts på framtiden. Vad som är glasklart är det vi skrivit om tidigare och nu verkligen kan konstateras. Handelsavtal går inte att förhandla fram snabbt, utan det kommer att ta minst detta året innan vi kan se ett konkret avtal på papper. Trump är dock lite stressad över att valrörelsen nu kommit igång på hemmaplan och därför initierade han ett spontant? besök hos den lille raketmannen. Alla världens ögon fick se hur han tog ett symboliskt steg in på Nordkoreanskt territorium. Juni blev en bra månad för både börsen och räntemarknaderna.

Centralbankerna verkar fortfarande vara livrädda för den minsta lilla rekyl som kan störa konjunktur eller börshumör. Nyamko Sabuni som nu tar över efter Jan Björklund kommer inte direkt till ett dukat bord. Liberalerna ligger precis och darrar på fyraprocentsspärren vilket det blir hennes uppgift att ändra på. Det blir mycket intressant att se ifall hon väljer att låta partiet återigen bli ett borgerligt alliansparti. Lite prematurt, men en liten regeringskris här på hemmaplan kan nog friska upp humöret lite framåt jul.

Case All Star  -  blankare stänger positioner i Elekta

Fonden gick upp ordentligt i juni där framförallt Elekta rosade marknaden. Det kom inte några konkreta nyheter, utan en fortsatt stängning av den historiskt stora blankningspositionen var en bidragande faktor. Bankaktier fortsatte sin sidledes förflyttning. I fonden finns endast två mindre positioner i Nordea samt Handelsbanken. Nordeas värdering är nu så låg att direktavkastningen når 10 procent. Handelsbanken gillar ingen eftersom banken biter sig fast i sin kontorsstrategi. Kontor är förmodligen inget som vi kommer att besöka särskilt ofta men det passar just för Handelsbankens decentraliserade affärsmodell att ha lokalt arbetande tjänstemän som känner sina kunder och sin marknad. Den senaste bankkrisen är nu tio år gammal och marknaden har redan glömt bort att Handelsbanken aldrig har några kreditförluster när det blir kris eftersom banken skrapat åt sig de bästa och mest lojala kunderna. England är nu en etablerad och lönsam del av banken som inte heller tillmäts särskilt stort värde. All Star gick upp med 6.5 procent i juni medan OMXS PI steg 7.0 procent.

 

Fondfakta        2019-06-30

PERIOD

AVKASTNING   STÖRSTA INNEHAV  
1 månad 4.46%   VEONEER 7.69%
3 månader 5.34%   ELEKTA B 5.73%
1 år 5.22%   BILLERUDKORSNÄS 6.36%
5 år 0%    SWEDISH ORPHAN BIOVITRUM 5.07%
Sedan årsskiftet 20.19%    NRC GROUP ASA 5.02% 

 

Skärmavbild 2019-05-27 kl. 16.35.13

NIVÅ 5 - HÖG RISK

Risk/avkastningsindikatorn visar sambandet mellan risk och möjlig avkastning vid en investering i fonden. Indikatorn baseras på hur fondens värde har förändrats de senaste fem åren. Kom ihåg att sparande i fonder alltid är förknippat med risk. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. Fonderna kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta beloppet. Ta alltid del av faktablad innan du genomför ett köp. Faktablad och informationsbroschyr finns tillgängliga på vår hemsida eller kan tillhandahållas brevledes.

 

Lämna en kommentar