<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=217910878687198&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

All Star månadsbrev april 2021


Case All Star - Fortsatt god våraptit

Rapportsäsongen är i full gång och Q1 rapporterna har fått blandade mottaganden av marknaden. På det hela taget har rapporterna kommit in antingen över eller i linje med förväntan. Samtidigt så har med den otroliga uppgång vi sett på den svenska börsen i år, som inför rapporterna låg nära 20% upp, samt den uppgång vi fått beskåda från att det bottnade i mars förra året på ca 65%, förväntningarna på rapporterna skyhöga. Vi såg bland annat stora bolag som Sinch tappa 11% efter sin rapport och deras nedgång fortsatte även dagen efteråt. Men även enorma uppgångar fick vi se för andra storspelare så som Evolution gaming som på sin rapport var upp ca 14%. Med många rapporter, nya riktkurser och rekar har det varit en turbulent tid och vi kan nog vänta oss att det fortsätter såhär ett tag. Vinsthemtagningar och de som vill stänga böckerna inför semestern är bara några faktorer som kan bidra till volatiliteten. Riskaptiten, med det sagt, verkar dock kvarstå på höga nivåer. 

 

På makrofronten ser marknaden fortfarande attraktiv och det bidrar till riskaptiten. Amerikanska tioåringen som spökade under början av året har fallit tillbaka och allt fler i världen blir vaccinerade. Samtidigt kommer konjunkturprognoser med från flera håll i världen som talar för en snabbare återhämtning än väntat.

 

Under månaden har All Star gått upp fina 4,67% jämfört med index som endast var upp 1,10%. I portföljen är det under månaden Bure och Hexatronic som presterat bäst med en uppgång på 30,7% respektive 44,5%. Hexatronic är för övrigt ett nytt innehav i fonden som vi tog in under månaden samtidigt som vi sålt iblandannat Hoist.

Fondfakta        2021-04-30

PERIOD

AVKASTNING   STÖRSTA INNEHAV  
1 månad +4.67%   INVESTOR B 6.60%
3 månader +14.75%   INDUSTRIVÄRDEN C 4.63%
1 år +49.36%%   HEXAGON B 4.45%
      INTRUM 4.28%
Sedan årsskiftet

+17.80

  BOLIDEN 4.24% 

 

 

Skärmavbild 2019-05-27 kl. 16.35.13

NIVÅ 5 - MELLAN RISK

Risk/avkastningsindikatorn visar sambandet mellan risk och möjlig avkastning vid en investering i fonden. Indikatorn baseras på hur fondens värde har förändrats de senaste fem åren. Kom ihåg att sparande i fonder alltid är förknippat med risk. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. Fonderna kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta beloppet. Ta alltid del av faktablad innan du genomför ett köp. Faktablad och informationsbroschyr finns tillgängliga på vår hemsida eller kan tillhandahållas brevledes.

 

Lämna en kommentar